Ganoderma lucidum ekstrakt 50g v prahu

Ganoderma lucidum ekstrakt 50g v prahu

  • Artikel na zalogi
25,00 €
  • Rubrika: Arduino
  • Izdelek ima na ogled 7 slik.

Opis

Medicinska goba Ganoderma lucidum ali svetlikava pološčenka, je znana tudi s kitajskim imenom ling zhi, kar pomeni zelišče spiritualne moči. Na Japonskem, kjer so Ganoderma lucidum častili kot gobo nesmrtnosti, pa jo imenujejo reishi.

Tradicionalna kitajska in japonska medicinska gobo Ganoderma lucidum že več kot 2000 let uvršča med najučinkovitejše zdravilne rastline. Kitajski zdravniki jo že dolgo cenijo kot dragoceno zdravilo. Njeno učinkovitost opisujejo takole: Dolgotrajno uživanje gobe okrepi telo in zagotavlja zdravje.
Ganoderma lucidum  vsebuje visoke koncentracije polisaharidov, triterpenov in organskega germanija, ki spodbujajo, uravnavajo in zdravilno delujejo na celoten imunski sistem. Znižujejo tudi krvni tlak, zavirajo zlepljanje trombocitov in potencialno znižujejo raven LDL holesterola. Mogoče jo je uporabljati kot prehransko dopolnilo ob standardnem zdravljenju za lajšanje neželjenih učinkov, kot so utrujenost, pomankanje apetita in zmanjšano tveganje okužb.  Izsledki številnih študij, ki so jih v okviru raziskav raka opravili na Japonskem, Kitajskem in v ZDA, dokazujejo, da izvlečki medicinske gobe Ganoderma lucidum upočasni napredovanje sodobnih obolenj. Različne ganoderične kisline v gobi Ganoderma lucidum imajo močno protitoksično delovanje, za katero se je pokazalo, da varuje jetrne celice pred kemično povzročenimi poškodbami (zdravila, kemoterapija).

Priporoča se za vse:

- ki si želijo izboljšati sposobnost za premagovanje stresnih situacij in splošne oslabelosti, 
- ki jih bremenijo bolezni srca in ožilja,
- ki se spopadajo z vnetji in alergijami,
- ki jih muči utrujenost in nespečnost,
- ki želijo ohraniti zdravje in vitalnost
- ženskam, ki imajo težave v menopavzi.

Uporaba:
1 čajna žlička na dan
Suho gobo lahko vmešante v tople napitke, jogurte ali sokove in popijete.
Iz nje pa je možno pripraviti tudi čaj. 3-10g suhe gobe (1-3 čajne žličke) dnevno prelijemo z vrelo vodo in pustimo stati 10 minut, nato precedimo. Gobo lahko poparimo dvakrat. Preden čaj sladkamo z medom ali sladkorjem počakamo, da se ohladi pod 40°C. Ne mešamo s kovinskimi predmeti.

Pakiranje:
Vrečka po 50 g = cca 111 kapsul

Priporočamo še

Artikel žal nima priporočil :)

Lista kompatibilnosti žal ni na voljo.

Lista kompatibilnosti lahko vsebuje napake. Zato se pred nakupom pozanimajte še pri drugem viru informacij ali nas pokličite za potrditev. Za napake ne odgovarjamo!
Meni