Kako pripravimo grafiko za DTF tisk in kako definiramo belo barvo v Corel Draw

Konec ugibanj


Preberite si kako enostavno je definirati Belo barvo !

Uvod:


V svetu digitalnega tekstilnega tiska (DTF) je ključnega pomena pravilna priprava grafike. V tem članku vam bom predstavil preprost, a učinkovit način priprave grafike za DTF tisk z uporabo Corel Draw, postopek pa je podoben tudi v programih kot sta Canva in Photoshop.

Jedro:


Začnemo z izbiro grafike, ki jo želimo natisniti. Predlagam obisk spletne strani pngwing.com, kjer najdete bogato zbirko grafik primernih za DTF tisk. Ko izberete želeno grafiko, jo najprej spremenite v črno-belo različico. To pomeni, da iz originalne grafike ustvarimo samo njeno silhueto. Nato grafiko pretvorimo v krivulje (curves), kar nam omogoča natančno urejanje oblike.

Naslednji korak je ključen:


obrobo krivulj odstranimo in jih napolnimo z 1% rumene barve (YELLOW 1%). Ta korak je bistven, saj program za DTF tisk na ta način razume, da želimo na teh mestih imeti 100% belo barvo. Nato originalno grafiko nastavimo tako, da je bela barva prosojna, s čimer se izognemo nepotrebnemu beljenju že belega ozadja. Tako pripravljena grafika je pripravljena za tisk. Pomembno je, da je proces priprave grafike prilagojen potrebam in specifikacijam DTF tiska. Tudi najmanjša napaka v pripravi lahko povzroči slabe rezultate tiska, zato je natančnost ključna.

Izkušnja stranke:


Ena izmed naših strank, ki se ukvarja z oblikovanjem personaliziranih majic, je uporabila naš postopek priprave grafike. Rezultati so bili izjemni: barve so bile žive, detajli natančni, in preslikači so se na tkanino prenesli brezhibno. Stranka je bila navdušena nad kakovostjo tiska in dejstvom, da je postopek priprave grafike lahko tako preprost in učinkovit.

Zaključek:


V Svetu črnil, kjer že več kot dve desetletji nudimo inovativne rešitve za tiskanje, vam lahko pomagamo pri pripravi grafike za DTF tisk. Naše storitve so prilagojene potrebam malih podjetnikov in inovatorjev, ki iščejo kakovostne rešitve za svoje produkte. Ali ste pripravljeni na preboj v svetu DTF tiska z grafiko, ki bo očarala vaše stranke?